Voetreflex

Wat is en wat doet voetreflexzonemassage? Eerst zal ik een klein stukje over de geschiedenis vertellen. Voetreflexzonemassage is al heel oud. Voetreflexzonemassage werd al ruim 4000 jaar geleden toegepast als therapie in Egypte, China en India. Toen had men ontdekt dat via reflexpunten op onder andere de voeten, de organen en de weefsels van het lichaam op een positieve manier be´nvloed kunnen worden. Doordat de reflexpunten een positieve reactie doorgeven aan de corresponderende organen en weefsels, geeft dit een betere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem en een balancering van het meridiaanstelsel.

Op deze wijze wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam ingeschakeld. Dit is dus een natuurlijke vorm van herstel, een natuurlijke vorm van genezen en dient ter ondersteuning van de reguliere gezondheidszorg.

Chinese ontspanningsmassage/Welnessmassage
Tijdens een ontspannende Chinese voetreflexmassage komen lichaam en geest volledig tot rust en wordt de energiedoorstroming in het lichaam gestimuleerd. Na afloop voelt men zich ongekend ontspannen, fit en vitaal... een weldaad voor lichaam en geest!

Bovendien kan de client als extra mogelijkheid kiezen voor een voetenkruidenbad voor aanvang van de massage. Dit kruidenbad zet het ontgiften in gang en vermindert, door de speciale kruiden, ook spier- en gewrichtsklachten.

Kleurenpunctuur op de voet
Ook als aanvulling kan er kleurenpunctuur worden toegepast. Onder andere voor ontspanning, maar ook voor eventuele klachten.